Konstgräs för trafikmiljö

Vår trafikmiljö skapar många gånger rejäla utmaningar för de som ansvarar för den. Vi vill gärna att den ska vara estetiskt tilltalande, men samtidigt måste den vara funktionell eftersom det blir en hel del arbete för de som måste sköta om den. Genom att lägga konstgräs i trafikmiljö behöver ni inte kompromissa med något.
En rondell, refug eller mittremsa med grönt och vackert gräs är betydligt mer tilltalande än en grå och trist asfalterad sådan, det är vi nog alla överens om. Men att lägga gräs i dessa trafikmiljöer är verkligen inte problemfritt och det är framför allt gräsklippning som ställer till bekymmer. För det första måste gräsklipparen fraktas till platsen, som många gånger är svårtillgänglig, och för det andra är den som klipper gräset omgiven av farlig trafik och utsätter sig därmed för risker.

Ett annat problem är torra perioder då den tänkta för ögat tilltalande platsen förvandlas till en gulnande historia som inte gör någon trafikant glad. Men de här svårigheterna betyder inte att ni måste välja alternativet asfalt och betong i rondeller, refuger och mittremsor. Ni kan få en grön och vacker trafikmiljö som gör kommunen och medborgarna stolta utan att behöva skicka dit personal med gräsklipparen stup i kvarten.

Konstgräs trafikmiljö
Konstgräs mittremsa
Konstgräs rondell
Lösningen heter konstgräs från Evergreen. Genom att installera konstgräsmatta i trafikmiljöer kan ni skapa estetiskt tilltalande platser som i stort sett inte kräver någon skötsel. Att slippa gräsklippning och annat underhållsarbete är dessutom fördelaktigt för er ekonomi. De pengar som ni långsiktigt sparar in kan ni lägga på andra viktiga saker.

Vi arbetar enbart med kvalitet och våra konstgräsprodukter är så nära naturligt gräs ni kan komma. Genom att det har inslag av brunt blir det ännu mer likt den naturliga varan. Produkten går att lägga i alla typer av trafikmiljöer och vi garanterar minst 5 års hållbarhet. Att göra exempelvis rondeller gröna istället för gråa känns både trevligare för bilisterna och gör dem mer uppmärksamma i trafiken.

Med en konstgräsmatta är allt möjligt så glöm trista trafikmiljöer med fyra nyanser av grått. Låt oss installera grönt och lättskött konstgräs i era rondeller, refuger och mittremsor redan idag!

Vill du veta mer eller har du frågor om konstgräs för trafikmiljöer?