Intervju inför trädgardsmässan Nordiska trädgardarIdag hittar du en intervju med Richard Finder från Evergreen Konstgräs inför trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 26-29 mars 2015. Intervjun finns på sidan 5 i mässans bilaga som du hittar i bland annat Dagens Nyheter. För dig som missat intervjun kommer den här.

Hallå där…

…Richard Finder, delägare i Evergreen Konstgräs i Danderyd. Evergreen levererar konstgräs till bland annat sportanläggningar, bostadsrättsföreningar, offentliga miljöer såsom skola och dagis, hem och trädgårdar samt företagsmiljöer.

Varför ska jag välja konstgräs före vanligt gräs?
– Konstgräs är både snyggt, tidsbesparande, allergi- och miljövänligt. En gräsklippare som körs i en timme med vanlig bensin förorenar luften lika mycket som en bil på tomgång i 300 timmar. Dessutom slipper du köpa en gräsklippare. Jag har konstgräs på min tomt och redan nu i mars har jag grönt och torrt hemma. Jag förlänger säsongen och möjligheterna att bättre utnyttja min fina tomt.

Var kan konstgräs användas?
– Det funkar överallt, vilket är nästa fördel. Det kan användas hemma på både den lilla och stora tomten, på balkonger, inomhus, på fotbollsplaner och i rondeller. Konstgräs är dessutom smidigt att lägga på för gräsklipparen svåråtkomliga ställen, exempelvis i diken, sluttningar och i stenpartier.

Vilka är de största fördelarna?
– Med konstgräs sparar du tid då det är helt underhållsfritt. Du slipper klippa, rensa ogräs och kratta. Du blåser bara av din gräsmatta med en högtryckstvätt och både löven, kvistarna och skräpet försvinner direkt. Konstgräset är tillverkat i ett miljöklassat och brandsäkert material vilket gör att gräset aldrig börjar brinna. Dessutom slipper du gröna fläckar och lerfläckar på kläderna, vilket är perfekt om du har barn.

Vilka trender ser du på trädgårdsmarknaden just nu?
– Konstgräs på fotbollsplaner blir mer och mer populärt, samtidigt som användandet på dagis och skolgårdar ökar. Dessutom ökar förfrågningarna från bostadsrättsföreningar med gemensamma uteplatser som ingen har tid eller lust att sköta eller underhålla. Att alltid ha en snygg uteplats höjer värdet på bostaden då det första intrycket blir väldigt trevligt.

Vi ses på trädgårdsmässan i monter B07:40 och B07:49 den 26-29 mars!