Vi har nyligen fått hem en ny modell av utslagsmatta för golf, Tee 4010b.

Tee 4010b - konstgräs utslagsmatta för golf

Slagmatta och ”slågräs” är två benämningar på denna typ av produkt. Tanken är helt enkelt att du placerar bollen på Tee 4010b med eller utan peg, och slår iväg den. Vi rekommenderar att spelaren sedan står på en annan typ av matta som är litet stabilare, vi kallar detta för ”stågräs”.

Evergreen har sedan tidigare två modeller av slågräs, ProGrass Tee+ och ProGrass Tee Deluxe.

Det nya gräset Tee 4010b har längre stråhöjd, 40 mm. Dessutom finns en 10 mm sviktmatta (PAD) på undersidan. Totalhöjden är således 50 mm. Att pegga upp bollen i Tee 4010b är mycket enkelt. Vi har lyssnat på marknaden och sett att det finns ett behov av att ha ett slågräs som är lätt att pegga i för alla.

Tee 4010b finns i fyra standardmått:

  • 150 x 75 cm
  • 75 x 75 cm
  • 50 x 75 cm
  • 150 x 30 cm

För att få stågräset och slågräset i samma nivå så rekommenderar vi ECCO Gravel (finns i vit, svart och grå) eller ProPlay sviktmatta.

Stågräs vi rekommenderar är i första hand GamePlay 11.5, GamePlay 12 Ultra eller GamePlay 15 Ultra. Dessa finns i färgerna grönt eller svart.

Kombinationen med Tee 4010b, Tee+ eller Tee Deluxe som ”slågräs” och något av GamePlay-alternativen som ”stågräs” är innovativt och en mycket bra kombination. Traditionellt har man stått och slagit på samma sorts matta, men med Evergreens nya lösning av ”stå- och slågräs” ökar möjligheten att byta ut det gräs som slits oftare. Rent ekonomiskt finns det mycket att vinna med en sådan lösning.

Stågräset kostar endast en tredjedel av priset för slågräset. Slågräset är också det som slits mest, speciellt vid järnslag. Med en mindre andel slågräs sparar du mycket pengar och kan ta dig råd att byta det litet oftare, utan att ekonomin belastas för hårt.

Prova Evergreens helhetslösningar för golf du också!