Konstgräs UEFA-event24 maj 2017 spelas UEFA Europe League-finalen på Friends Arena i Solna. Inför finalen arrangeras ett par dagars event i Kungsträdgården i Stockholm (20-21 och 23-24 maj).

Det kommer att ske flera aktiviteter för allmänheten och pokalen gör det sista stoppet under Trophy Touren. Det kommer att vara framträdanden och underhållning på scenen och en fotbollsplan kommer anläggas mitt i Kungsträdgården där det kommer att spelas ett antal fotbollsturneringar och matcher.

Ansvariga för konstgräsinstallationen på denna fotbollsplan är vi på Evergreen. Planen kommer att vara 15×32 meter med en uppvärmningsyta på 12×20 meter.

Det konstgräs som vi kommer att installera  på både fotbollsplanen och uppvärmningsytan är det nya UEFA 30, ett material som valts ut av UEFA. Konstgräset är ett 30 mm fotbollsgräs av den nya ”non-infill”-tekniken, vilket i praktiken innebär att gräset inte behöver sand- och granulatfyllas.

Vi på Evergreen är övertygade om att UEFA 30 kommer att vara det självklara valet av fotbollsgräs till skolor och andra spontanfotbollsytor i framtiden. Underhållet är minimalt eftersom du slipper att ”sladda” gräset med nät. Dessutom är det mer miljösäkert – granulat är för många ett omdiskuterat material vars miljöeffekter är ifrågasatta. Med UEFA 30 slipper du helt det problemet.

Hoppas vi ses i Kungsträdgården!

Här kan du se bilder från eventet